Rudolf Nipius

In 2003 was Rudolf Nipius meer dan 15 jaar internationaal werkzaam in verschillende functies in de wereld van tabak, zuivel, koffie en wijn. Door de intensieve samenwerking met producenten en de passie die zij voor hun werk toonden, is hij steeds meer bevlogen en betrokken geraakt bij deze natuurlijke producten. De totstandkoming van het eindproduct, van blad tot sigaar, van boon tot espresso, van druif tot wijn, het volledige traject is honderden malen doorlopen. Alle aandacht ging uit naar de kwaliteit van het eindproduct en zeker zo belangrijk, de presentatie hiervan.

Nadat hij in 2001 slaagde voor de vinologenopleiding aan de wijnacademie, werd hij door zijn kennis en betrokkenheid al snel gevraagd om daar zelf te doceren. Sinds 2003 is Rudolf dan ook verbonden aan de Wijnacademie en geeft hij de les over Spaanse wijnen.

Rudolf Nipius heeft tussen 1989 en 1992, 3,5 jaar in Spanje gewoond en gewerkt. Hierdoor beheerst hij de Spaanse taal in woord en geschrift. Dit vergemakkelijkt de intensieve samenwerking met de wijnproducenten op alle niveau’s.

‟Wat ik nog steeds een van de mooiste gebruiken vind, is dat met een glas wijn in de hand op elkaars gezondheid wordt gedronken. Sommigen hebben meer dan vijf minuten nodig om daarbij stil te staan in een welgemeende toespraak. Fantastisch, maar alleen ‘proost’ mag ook!”
– Rudolf Nipius